• En elegant coupé crossover fyldt med seneste opkoblings-teknologi
  • Op til 500 km i rækkevidde
  • Nissan’s mest avancerede 4×4 system, e-4ORCE
  • Fem udstyrsvarianter i Europa
  • Trækkraft op til 1.500 kg
  • Mulighed for trådløs opdatering (Over The Air)

15. juli 2020 – Nissan afslørede idag den helt nye Nissan ARIYA. En elektrisk coupé crossover, der markerer et nyt kapitel i rækken af Nissan elbiler. Verdenspremieren var en virtuel event, der blev afholdt i den nye Nissan Pavilion i Yokohama, der snart åbner for offentligheden.

ARIYA er Nissans første coupé crossover elbil. Den tilbyder kraftfuld accelleration og jævn, støjfri kørsel samt et interiør med en imødekommende lounge-agtig atmosfære. Dens afstressende selvkørende funktioner, stemmestyring og trådløs opkobling øger trygheden på vejen og giver et behageligt miljø for både fører og passagerer. Og med en rækkevidde på op til 500 km (jvf. WLTP målemetoden – endelig homologering mangler) er ARIYA den perfekte partner både i hverdagen og til feriekørsel.

Nissan ARIYA er baseret på og ligner meget konceptbilen, der blev vist på 2019 Tokyo Motor Show og henvist til med IMx at the 2017 Tokyo Motor ShowDet er den første produktionsmodel, der viser Nissans nye elbils-logo. Den er også første skridt på vejen mod nye standarder med elektrificering, optimerede platforme og trådløs AI teknologi.

ARIYA er bygget på en helt ny EV platform, der er udviklet af Alliancen. Og ARIYA er det ultimative billede på Nissan Intelligent Mobility, der er firmaets strategi for udvikling af bilen, med nul udslip af emission og ingen dødsulykker, som det ultimative mål for fremtiden.

Nissan Intelligent Mobility er baseret på tre grundpiller (Intelligent Power, Intelligent Drive og Intelligent Integration), og i ARIYA kombineres avanceret elbils-teknologi med et nyt niveau af trådløs opkobling. Alt sammen noget, der giver en helt ny form for køreoplevelse.

Design: en fuldstændig genopfundet fremtoning

ARIYA er Nissans ultimative bud på en ny stil og teknologi, der æstetisk og funktionelt supplerer hinanden. Den elektriske platform fjerner fundamentale forhindringer, og giver designerne mulighed for en helt ny tilgang til at anvende eksisterende komponenter.

ARIYA viser også Nissans nye design filosofi med Nissan Intelligent Mobility som omdrejningspunkt. Design filosofien er baseret på noget, Nissan kalder: tidsløs japansk futurisme, der er karakteriseret ved noget markant japansk; udført i en enkel men kraftfuld moderne form.

Nissans nydesignede logo er placeret på midten af det aerodynamiske skjold og oplyst af 20 LED pærer. Det nye logo repræsenterer Nissans passion og dedikation for innovation ved at udfordre konventionelle metoder og tanker.

Nederste del af skjoldet er beklædt med et raffineret lys, der oplyses sammen med logoet, når ARIYA er klar til kørsel. Tynde LED forlygter, der er konstrueret med fire 20-milimeter mini-pærer, kombineres med blinklyset og genopfinder Nissans V-motion design-signatur.

Kabinen i ARIYA er designet, så den er både effektiv og komfortabel. Interiøret minder om en elegant café lounge, hvilket er muligt med den nye elbils-platform. Og det gør også ARIYA kabinen til en af de mest rummelige i klassen.

Den kompakte elmotor har også gjort det muligt at placere klimakontrol systemet i motorummet og dermed givet designerne mulighed for at anvende hele kabinens længde uden forhindringer, så som f.eks. en traditionel kardantunnel igennem bilen. Samtidig giver det flade gulv mulighed for at placere batteriet i bunden af chassiet. Så på trods af ARIYAs slanke profil har passagerer masser af benplads og let adgang til såvel for- som bagsæder.

Den støjsvage elmotor og masser af brug af lydisolerende materialer giver en ekseptionel støjsvag kabine, hvor alle kan slappe af og nyde det stress-frie og lounge-agtige rum.

ARIYA er udstyret med et minimalistisk instrumentpanel. Det er fri for knapper og kontakter, der normalt findes i konventionelle biler. De primære klimakontrol funktioner er integreret i midten i form af en hapisk kontakt, der føles som en fysisk kontakt, ved at den vibrerer, når den røres. Knapperne er kun synlige, når bilen er tændt, hvilket tilfører kabinen et højt niveau af teknologi og luksus.

I midten af instrumentpanelet er der et opbevaringsrum og en fold-ud bakke. Midterkonsollen kan indstilles og gemmes i forhold til førerens ønsker.

Bagsæde passagerne har masser af hoved- og benplads og den flade bund i kabinen giver mulighed for at krydse benene og slappe helt af. De tynde forsæder er placeret ved B-stolpen og har et stort udsyn. ARIYA kan også fås med soltag, der lysner kabinen endnu mere.

e-4ORCE: kørekomfort og køreegenskaber uden kompromis

Den dobbelte elmotor med fire-hjulstræk får Nissans mest avancerede teknologi e-4ORCE. ”e” står for el og ”4ORCE” står for den fysiske kraft og energi med firetallet, der henviser til firehjulstrækket. e-4ORCE er en videreudvikling af Nissan GT-Rs ATTESA E-TS moment-fordelings-system og Nissan Patrol’s intelligent 4X4 system.

e-4ORCEs præcisions kontrol teknologi og dobbelte elmotorer er fin-justeret for at opnå maksimal kørekomfort. Et regenerativ bremsesystem på baghjulene i stedet for – som normalt – på forhjulene minimerer uhænsigtsmæssige bevægelser.

Herudover optimeres momentfordelingen mellem for og bag ved at kontrolere nedbremsning seperat på hvert hjul. Det giver et super vejgreb i sving, og føreren har behov for minimal styre-korrektion.

Intelligent Power: formidable elbils præstation, der kan opfylde mange behov.

Med fem udgaver på det europæiske marked inklusive to- og fire-hjulstræk udgaverne opfylder ARIYA behovet hos en bred vifte af kunder.

  • ARIYA 63 kWh – tohjuls-træk
  • ARIYA 87 kWh – tohjuls-træk med opgraderet motor og længere rækkevidde.
  • ARIYA e-4ORCE 63 kWh – firehjuls-træk med dobbelt elmotor og e-4ORCE kontrol teknologi.
  • ARIYA e-4ORCE 87 kWh – firehjuls-træk og længere rækkevidde
  • ARIYA e-4ORCE 87 kWh Performance. Topmodellen, der kombinerer rækkevidde, flere hk og super teknologi.

Nissan ARIYA vil kunne trække op til 1.500 kg. på krogen.

En jævn og kraftfuld præstation på vejen

Nissan holder fast i traditionen om at bygge spændende biler, der er sjove at køre. Og ARIYAs nye platform er optimeret, så den kan leve op til dette. Batteripakken er meget flad og ligger i bunden i midten af bilen. Det giver et lavt tyngdepunkt og en næsten neutral vægtfordeling mellem for og bag. Og affjedringskomponenter udnytter det flade gulv til øget stabilisering af styringen og til at minimere vibrationer og støj i kabinen.

Bagtil har affjedringen et multi-link system og en ekstra elmotor (afhængig af variant), hvilket giver en perfekt balance mellem komfort, håndtering og præstation.

Med tre køreindstillinger – standard, sport og ECO (e-4ORCE har endvidere Snow mode) – har føreren mulighed for at tilpasse sin kørestil til omgivelserne.

ARIYA benytter COMBO ladestandard i Europa til hurtigladning. Batteriet er væske-kølet, så temperaturen kan optimeres i f.m. ladning.

Nissan ARIYA 63 kWh udgaven er udstyret med en 7.4 kW enkelt-faset lader til opladning hjemme, og versionen med 87 kWh har en 22 kW tre-faset lader til opladning hjemme. ARIYA kan også hurtiglades med op til 130 kW.

Intelligent Driving: en højteknologisk, stressfri køreoplevelse

ARIYA vil indeholde de nyeste Nissan teknologier, herunder en forbedret ProPILOT udgave. ProPILOT er et køreassistancesystem, der holder afstand til den forankørende og kan stoppe og kører videre ved kø-kørsel. Og det holder bilen i midten af kørebanen på motorvej. ProPILOT med Navi-link indeholder tilmed vejdata og følere, der giver en mere jævn kørsel og det kan bl.a. selv regulere farten i forhold til den tilladte hastighed samt tage hensyn til farten i forhold til en skarp kurve eller lign.

ARIYA er også udstyret med e-Pedal, som gør det muligt for føreren at accellere og bremse bilen kun ved hjælp af speederen. Herudover indeholder den Intelligent Around View MonitorIntelligent Forward Collision WarningIntelligent Emergency Braking og nødbremse bag samt ProPILOT park i forbindelse med parkering.

Intelligent Integration: holder Nissan ARIYA up-to-date

ARIYA er udstyret med seneste opkoblingsteknologi inklusive human-machine interface, stemmestyring og mulighed for trådløs opdatering (Over The Air).

ARIYA kunder kan tjekke status på deres batteri fra morgenbordet. Og en intelligent ruteplanlægger sender en påmindelse, når det er tid at tage afsted. Der er også fjernstyring af klimakontrollen og dørlåsen. Og i nøglen er der hukommelse på indstilling af førersædet, ratpositionen og centerkonsollen i forhold til gemte førerprofiler.

ARIYA får også en af de største heads-up farveskærme i segmentet. Denne skærm indeholder samme information som skærmen i midterpanelet. Ved at sige ”hello Nissan” eller ”hey Nissan” kan føreren udføre sine ønsker via stemmestyring.

Panelet indeholder både en 12.3” instrument-skærm og en 12.3” midter-skærm ved siden af hinanden. Skærmene indeholder information om batteriet, rækkevidde, navigation mv. Og de kan nemt nås og tilpasses den enkelte.

ARIYA er også den første Nissan model med trådløs opdatering af firmware (OTA). Teknologien sørger for automatisk opdatering af software i bilen, uden at den skal på et værksted.

Fremtiden for elbiler er nu!

Nissan ARIYA coupé crossover markerer en ny æra for elbiler. Den tilbyder jævn, men kraftfuld kørsel og et design, der er inspireret af tidsløs japansk futurisme, hvor fører og passagerer føler sig velkomne og virkeligheden overstiger forventningerne.

Yderligere detaljer om ARIYA samt prissætning i Europa vil blive afsløret senere.