Den nye lov, der lige er vedtaget, giver skatterabat til danskere, der ønsker at køre grønt. Det betyder, at bruttobeskatningen bliver mere end halveret fra april og frem til årskiftet. Resultat er, at man vil kunne køre i en veludstyret Nissan LEAF elbil fra under kr. 1.000 om måneden.

For at fremme valget at grønnere bil er der netop vedtaget en ny lov, hvor der følger et særligt fradrag i den personlige beskatning på kr. 40.000 årligt for firmabil-brugere, der vælger enten en elbil eller en plug-in hybrid bil. Fradraget gælder fra april til og med december 2020.

Den første Nissan LEAF kom til Danmark i 2011, og der er solgt mere end 450.000 i verden. Så Nissan LEAF er både populær og et veltestet produkt. Lige nu fåes Nissan LEAF med to forskellige batteristørelser: 40 kWh, der har en rækkevidde på op til 270 km* på en opladning og en 62 kWh batteri med op til 385 km* rækkevidde på en opladning.

”Vi er meget glade for dette tiltag til at fremme den grønne transport for firmabils-brugere. Og vi er sikre på Nissan LEAF vil være et godt alternativ til mange firmabils-brugere, der ønsker at køre grønt. Det er en stor familiebil, der er både komfortabel og sportslig at køre, med elbilens hurtige accelleration og ”automat” gear. Samtidig er den fyldt med udstyr, man normalt kun finder i luksusbiler. Og når dette så kan lade sige gøre fra under kr. 1.000 om måned, gør det jo kun det hele endnu mere interessant. Det er ret utroligt”, udtaler landechef for Nissan Danmark, Kim Helsted.

Spar over 50% i skat om måneden.

Den nye lov gælder for firmabiler i perioden fra 1. april til 31. december 2020, hvor der altså gives et nedslag i den skattepligtige værdi med 3.333 kr. om måneden. Det betyder, at der kan spares mere end halvdelen i skat om måneden. Se oversigt over ny og tidligere beskatning på Nissan LEAF modeller nedenfor.