ARIYA

Værd at vide

6 ting, der er værd at vide om Nissan ARIYA

ARIYA er en ny 100% elektrisk crossover, og er Nissans svar på Hyundai’s Ioniq 5, Kia’s EV6, VW’s ID. 4 og Skoda’s Enyaq. I dette indlæg har vi samlet 6 ting, der er værd at vide om Nissan ARIYA.

 

1. Hvor langt kan Nissan ARIYA køre på en opladning?

Nissan ARIYA leveres med to forskellige batteristørrelser. Det mindste batteri er på 63 KWh og har en WLTP rækkevidde på 403 kilometer på en opladning. Versionen med det store batteri har en kapacitet på 87  KWh, hvilket giver en WLTP rækkevide på op til 533 kilometer på en opladning. Dette er længere en Hyundai’s Ioniq 5 med en rækkevidde på op til 507 kilometer og ca. det samme som Skoda Enyaq, Kia EV6 og VW ID. 4, der har en rækkevidde på op til henholdsvis 532, 528, og 531 kilometer på en fuld opladning.

 

2. Hvor hurtigt lader Nissan ARIYA?

Som en af få lader Nissan ARIYA lade med 22 KW AC som standard. Dette er det dobbelte af mange konkurrenter, der som standard lader med 11 KW. Det betyder, at det er muligt at lade sin ARIYA derhjemme på henholdsvis 3 og 4 timer afhængigt af batteristørrelse, hvis man har mulighed for at lade med 32 ampere.

Ydermere kan Nissan ARIYA hurtiglade med 130 KW, der kan give op til 350 kilometers kørsel på 30 minutters opladning, når du er på farten.

 

3. Hvad koster Nissan ARIYA?

Nissan ARIYA Advance fås fra 380.900kr for versionen med 63 KWh, mens Advance-versionen med det store 87 KWh batteri fås fra 425.900kr. Ydermere kan man opgradere ARIYA til Evolve-versionen, der kommer med mere udstyr samt en firhjulstrukket version.

Det er også muligt at privatlease Nissan Ariya. Dette vil koste fra 4.895kr pr. måned med en udbetaling på 24.995kr.

 

4. Hvilket udstyr har Nissan ARIYA?

Nissan ARIYA fås i to udstyrsvarianter. Varianten med standardudstyr hedder Advance og indbefatter alt i sikkerhedsudstyr, 12,3” digitale skærme med swipe funktion, 360 grader kamera rundt om bilen, nøglefri betjening, adaptiv fartpilot (ICC) og Intelligent vognbane-assistent (LKA), opvarmet forrude, trådløs oplader til smartphone, elektrisk og håndfri åbning af bagklap, trådløs Apple CarPlay og Android Auto, navigation og intelligent ruteplanlægger, der fortæller hvor, hvornår og hvor lang tid, du skal oplade for at nå en given destination.

Næste udstyrsniveau, Evolve, har ydermere elbetjent glastag, elektrisk midterkonsol, der kan flyttes frem og tilbage, head up display i forruden, intelligent fjernlys, der tænder og slukker enkelte dele af fjernlyset afhængig af modkørernes position, automatisk parkering, ventilerede forsæder, opvarmede bagsæder, bakspejl med kamera, BOSE audiosystem med 10 højtalere, memory funktion i nøglen (sæder, sidespejle etc.) m.m.

 

5. Hvor meget må Nissan ARIYA trække på krogen?

Nissan ARIYA kan som standard trække 750 kg på krogen, men versionen med firhjulstræk kan trække 1.500kg på krogen. Til sammenligning er det 500 kg mere en VW ID. 4 og 300kg mere end Skoda Enyaq.

 

6. Hvornår kommer Nissan ARIYA til Danmark?

Forsalget  begyndte i april 2022, og siden har mere end 800 danskere bestilt en Nissan ARIYA. Det forventes at de første kundebiler kan leveres i staten af efteråret 2022. Hvis man bestiller en Nissan ARIYA i dag, vil ventetiden være fra 6 måneder afhængig af model. Demobiler forventes at kunne findes hos forhandlere i starten af september.

 

Vil du vide mere om ARIYA? Kontakt os eller se her.

 

Vil du bestille eller høre mere om den nye Nissan ARIYA? Kontakt os endelig!