Hvilken minibil har den bedste brændstoføkonomi?

Stigende brændstofpriser er noget, bilejere det seneste stykke tid har måttet forholde sig til. Derfor er er brændstoføkonomi blevet en væsentligere faktor for mange, når det kommer til at vælge ny bil. I dette indlæg vil vi derfor komme ind på brændstofforbruget for benzinbiler i klassen “minibiler under 190.000kr”.

 

 

 

Som det fremgår af skemaet, bliver der taget udgangspunkt i 12 forskellige “minibiler” af 12 forskellige mærker. Her vises startspriser, udledt CO2 pr. kilometer i gram, kilometer pr. liter benzin og energiklasse. De biler, der bruger mest brændstof er Kia Rio, Citroën C3 og Toyota Yaris med 18.5 kilometer pr. liter benzin. Disse biler udleder omkring 122-123 gram CO2 pr. liter brændstof.

I toppen har vi Renault Clio, Skoda Fabia og Mazda 2, der kan kører mellem 19,6 og 20,8 kilometer pr. liter brændstof. Dog er bilen, der kører længst pr. liter brændstof Suzuki Swift med sine 21,3 kilometer pr. liter, hvilket gør Suzuki til vinderen af mest brændstoføkonomisk bil. Ligeledes udleder Suzuki Swift mindst CO2 pr. kilometer kørt med flotte 106 gram pr. kilometer. Dette placerer Suzuki Swift som en af de eneste i energiklasse A++.

En af faktorerne, der er med til at give Suzuki Swift den gode brændstoføkonomi er, at den kommer med hybrid-teknologi som standard, hvilket får den til at udnytte brændstoffet så effektivt som muligt. 

 

Har du lyst til at se og prøvekøre Suzuki Swift? Kontakt os gerne!